Szörcsögő horkolás zengett a szobában, elnyomva az ereszen napfürdőző madarak vidám csivitelését. A hanghatás intenzitásából levonható konzekvencia tanúsága szerint: valaki alszik. Vizsgáljuk meg kissé közelebbről a kérdést! A hipotézis, mely szerint egy ismeretlen személy szundikál, a következő érvekkel támasztható alá:

-       Horkolás, a takaró pozíciójának tengerszinthez viszonyított változása negatív, illetve pozitív irányban, fel- illetve lesüllyedés formájában Továbbá nem elhanyagolható az ágyban magatehetetlenül tartózkodás ténye sem, valamint a kisebb-nagyobb akaratlan idegrángások, és a nyál jelenléte a párnán. A csukott szem sem tekinthető az ébrenlét bizonyítékának.

A felsorakoztatott érvek alapján feltételezésünk minden kétséget kizáróan helytálló. Fogadjuk tehát el. Nos, tulajdonképpen a történet szempontjából teljesen lényegtelen, hogy valaki tentikél egy szobában. Lépjünk is tovább. Ne várjuk meg, hogy az ismeretlen álomszuszék útjára engedje reggeli galambjait!

Szerző: Sir Cecil  2011.10.08. 19:07 Szólj hozzá!

Címkék: humor irodalom angol próza sir lord hawkins lyonel ratagaen

A bejegyzés trackback címe:

https://sirlyonel.blog.hu/api/trackback/id/tr83288179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása