Egy kicsiny padlásszobában vagyunk, melynek berendezése mindössze egy hatalmas franciaágyra redukálódik, s a helyiség díszítésére csupán az ablak előtt lebegő fehér csipkés függöny szolgál.Az ágy maga azonban nem üres. A híres zeneszerző, Mozart haldoklik benne…A művész lassan kinyitja szemét, hogy egy utolsó pillantással búcsúztassa e sártekét, azonban furcsa dolog történik! A függöny mögött hirtelen megcsillan egy kis fehér Stradivari hegedű!Mozart hihetetlen erőfeszítéssel összeszedi utolsó erejét és odamegy az ablakhoz, hogy felvegye a hangszert. De hatalmas meglepetésére amint elhúzta a függönyt nem egy fehér Stradivari hegedűt talált mögötte, hanem egy hatalmas meztelen négert! Ekkor megfordult és az ágyára tekintett.Meg is lelte a hegedűt a nyoszolyán, ám ekkor már nem egy, hanem két kis Stradivari volt ott, egy meztelen néger kezeiben! Mozart, aki már semmit sem értett lassan befeküdt közéjük, és várta a halált.De amint utoljára lehunyta volna a szemét, hirtelen észrevett valamit a függöny mögött! Hatalmasakat fújtatva összeszedte utolsó erejét, és az ablakhoz vánszorgott, hogy fényt derítsen a rejtélyre: két meztelen néger állt a függöny mögött, és megfordulva megpillantotta az ágyán a Stradivarit! Odabotorkált, hogy végre jobblétre szenderüljön, de amint lefeküdt, ismét meglibbent a függöny.. Beleharapott ajkába, és összeszedve utolsó erejét, a függönyhöz tántorgott, és belecsimpaszkodva félrerántotta.Megdöbbentő látvány tárult a szeme elé: három hatalmas meztelen néger, és a szélső kettő kezében egy-egy kis fehér Stardivari hegedű! Azonnal megfordult, és végre az ágyat üresen találta! Valahogy elbotorkált odáig, és lerogyott a fekvőhelyre.Éppen örök álomra csukta volna a szemét, amikor a függöny mögött hirtelen megcsillant egy kis fehér Stradivari hegedű…

 Megjegyzés: a fenti történetnek az égvilágon semmi köze nincs Sir Lyonel Ratagaen Hawkinshoz, életét sem befolyásolta semmilyen tekintetben. Hogy akkor mégis mit keres itt? Nos, az jó kérdés.

Szerző: Sir Cecil  2011.10.08. 19:14 Szólj hozzá!

Címkék: humor irodalom angol próza sir lord hawkins lyonel ratagaen

A bejegyzés trackback címe:

https://sirlyonel.blog.hu/api/trackback/id/tr763288198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása