Sir Lyonel Ratagaen Hawkins Olaszországban, Tarvisioban bújt ki az anyaméhből valamikor az 1600-as években.
Jelenleg 432 éves, bár jó néhány évszázadot letagadhatna.
Születése idejét gondosan titkolja, annak ellenére, hogy tudomása van róla, fiatalos megjelenésének rejtélye gyakorlatilag közismert. (Mikor az egyiptomi piramisok építésénél segédkezett Ré papjai, akik a legendás Atlantisz népének leszármazottai; bebalzsamozták őt, megóvva ezzel testét az idő vasfogától.)
Ősi portugáliai nemesi család fattya. Születésétől egészen néhány hónapos koráig Portugáliát mondhatta lakhelyének. Kom-konkvé-konkvisztrivátorként, tehát gyarmatosítóként hagyta el élete hajnalának színhelyét. Amerikába emigrált, ahol mindössze néhány napot töltött, mégis mély nyomot hagyott benne az ottartózkodás. Ennek hatására mai napig is előszeretettel álcázza magát great american businessman-nek, mikor Inkognitóba (dél-tengeri sziget) utazik. Ilyenkor egyszerűen, minden sallangtól mentesen, Sir Lyonel Ratagaen Hawkins néven funkcionál.
Amerikából egy francia fregattal behajózott Angliába, ahol hamar kinőtte magát és az angol hadiflotta jeles egyéniségévé vált.
Jelentősebb tanulmányait végül is Oxfordban, illetve a brighton-i egyetemen végezte. Brighton egy nagyon szép egyetemi városka, ott szerezte hatodik diplomáját, hadászatból. Rendelkezik továbbá felderítésből, légi- illetve szárazföldi harcból, hadseregmozgatásból és hajózásból felsőfokú végzettséget igazoló okirattal. Szerteágazó ismereteinek köszönhetően egy hatalmas karrier kezdett kibontakozni a ködös Albion, s egyszersmind Sir Lyonel dicsőségére.
Hajózott például James Cook kapitánnyal, de őt sajnos megölték a bennszülöttek Ausztráliában; neki azonban sikerült hazatérnie.
 Részt vett Kolumbusz Kristóf vállalkozásában is és végül sok viszontagság után sikerült felfedezniük Amerikát.
Hajózott még Magellánnal, vele is jó viszonyba került. Magellán még mindig ott él Portugáliában, máig is tartják a kapcsolatot.
Aztán ott van a jó öreg Vasco de Gama, akivel hetente váltanak postagalambot. Közös útjaik alkalmával megesett, hogy három napig egyfolytában sakkoztak a kapitányi hídon. Sir Lyonel mostanában fontolgatja is, hogy meglátogatja régi barátját. Ennek egyetlen akadálya, hogy nem tudja, mit ajándékozzon neki. Egy úriember számára elfogadhatatlan, hogy vendégségbe egy kis csekélység nélkül érkezzék.
Néhány szó személyiségéről és jelenlegi életéről:
Kissé szórakozott, sajátos logikáját elég bonyolult követni. Zsenge ifjúságában meglehetősen visszahúzódó volt, bár már akkor sem állt szellemi tudatának teljes birtokában.
Legendássá nevét többek között vakmerő merészsége tette. Ódákat zengenek bátorságáról. Széles körben ismert az anekdota, mely szerint kisgyermekkorában egy birkózómérkőzésen egy két méter magas drabális állatot, aki már sok ereje teljében lévő férfiút nyomorékká tett, egyszerűen lemekkorabácsizott.
Kedvenc mondatkezdése a „Hát figyelj..”, melyet affektálva, jellegzetes, csak rá jellemző hanglejtéssel reprezentál.
Sir Lyonel Ratagaen Hawkins Högyészen látott először nunát; Tarvisioban tanulta meg, hogy temperamentumos legyen a szexben.
Előszeretettel unatkozik a Szerájban, ahol ott van Sam, a napszemüveges, elméletileg vak néger zongorista, akihez mindig van egy-két jó szava. Ideje nagy részét, egy küzdelmes élet megérdemelt jutalmaként gyakorlatilag itt tölti. Fura illatú jamaicai szivarfüstbe burkolózva, és konyakot iszogatva. Kedvence a 152 éves. Akkor nagyon jó nyár volt, i.e. 152-ben, a walesi domboldalakon. Az akkori termés egyszerűen kiváló. (A szerzőnek is volt alkalma megkóstolni ezt az isteni nedűt, lévén, hogy Sir Ratagaen átküldetett néhány palackkal a saját készletéből.)
Több házat mondhat magáénak Nagy-Britanniában. Kedvence az angol korona gyémántjában, Walesben található.
Mivel a Sir rendkívüli módon ad az etikettre, mindig kifogástalan öltözékben jelenik meg, legyen szó bármily késői óráról, vagy szokatlan helyzetről. Az 1892-es Armani szmoking már-már a védjegyévé vált.
Legjelentősebb tetteként egyesek az 1700-ban történt úgymond „jópofa rap” néven ismert zenei stílus megalkotását ismerik el, míg mások Jézus igaz történetének felderítését jelölik meg élete főműveként. Sir Lyonel az utóbbi témáról a rá jellemző szerénységgel nyilatkozott:
„Jézus igaz története… Igen. Hosszú-hosszú munkásságomba került, de siker koronázta erőfeszítéseimet, és sikerült megfejtenem a rejtélyt. Egy a lényeg, hogy ugye Nagyjézus, az ugye nem Kisjézus. A többi részletkérdés.”

Szerző: Sir Cecil  2011.10.07. 20:38 Szólj hozzá!

Címkék: humor irodalom angol próza sir lord hawkins lyonel ratagaen

A bejegyzés trackback címe:

https://sirlyonel.blog.hu/api/trackback/id/tr473286181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása